Nieuws/Entertainment
766585
Entertainment

Pauw scoort zelfs met oppositie beter dan Tan

Jeroen Pauw

Jeroen Pauw

Het was Humberto Tan die de partijleiders van het nieuwe kabinet aan tafel wist te krijgen, gisteravond in RTL Late Night. Maar zelfs met die voorsprong op concurrent Jeroen Pauw, die het met de oppositie moest doen, bleven de kijkcijfers flink achter bij de talkshow op de NPO.

Jeroen Pauw

Jeroen Pauw

Het twee uur durende praatprogramma van Tan, groots aangekondigd als RTL Late Night - Het regeerakkoord trok met premier Mark Rutte en ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers slechts 499.000 kijkers, één van de laagste cijfers ooit. Nu begon het programma een uur eerder dan gebruikelijk, om 21:30 uur, een tijdstip waarop ook de laatste kwalificatiewedstrijd van Oranje voor het WK nog aan de gang was, gevolgd door liefst 2,7 miljoen Nederlanders.

Gisteren gaf eindredacteur van Pauw, Herman Meijer op NPO Radio 1 toe dat hij de partijleiders van het nieuwe kabinet graag had willen hebben, maar dat al snel duidelijk was dat ze werden verdeeld over de NOS en RTL. Voor de kijkcijfers heeft dit echter geen negatief effect gehad. Talkshowhost Pauw wist vanaf 23.00 uur ook met oppositieleiders PvdA-voorman Lodewijk Asscher, GroenLinks-fractieleider Jesse Klaver en SP-collega Emile Roemer 808.000 kijkers te boeien.

Nieuwsuur, met CDA-leider Sybrand Buma en D66-leider Alexander Pechtold te gast, begon om 22.00 uur op NPO2 en trok 261.000 kijkers.