Nieuws/Entertainment
766809
Entertainment

Ouders Yoshi woest over Masmeijer-biografie:

‘En nu de WAARHEID over ‘nonkel’ Frank!’

Dachten we inmiddels een aardig beeld te hebben van de handel en wandel van gevallen tv-ster Frank Masmeijer, dat blijkt allerminst het geval. Deze week vertellen in Privé zijn voormalige huisvrienden Eddy Foelgner en zijn vrouw Sanny, de ouders van Franks neef en medeverdachte Yoshi, hun ontluisterende verhaal over de voormalige showmaster.

Yoshi’s vader en moeder doen onder meer een onthulling die een einde maakt aan de onduidelijkheid over Franks ontslag bij de NCRV in 1994. Want 23 jaar na dato blijkt dat de quizmaster in zijn Holidayshow wel degelijk twee familieleden heeft geholpen een droomreis te winnen. Eén van hen was namelijk Eddy, die nu vertelt hoe het destijds daadwerkelijk allemaal is gegaan.

„Ik kan nu wel zeggen dat dat verhaal inderdaad klopt. Ik vormde een team met een ander familielid van Frank, die toevalligerwijs ook Eddy heet. Inderdaad was er ook een behendigheidsspel waar Frank geen invloed op had, zoals hij al heeft verteld. Maar als je voldoende punten met de vragen verzamelde, was je al een heel eind op weg naar de overwinning. Toen wij in de make-up zaten, is hij naar me toe gekomen en heeft het antwoord op een vraag voorgezegd. Ik zal het nooit meer vergeten, die vraag was welk dier is opgenomen in het wapen van de vlag van de stad Berlijn. Het antwoord daarop moest ‘beer’ zijn. Dat had ik uit mezelf nooit geweten. Ik heb daar tot nu toe nooit over gepraat en hadden ze me in die tijd gevraagd hoe het zat, dan had ik Frank ook nooit verraden. Voor ons was hij toen immers een huisvriend.”

Frank Masmeijer (l.), Eddy Foelgner en Sanny van Nijnatten

Frank Masmeijer (l.), Eddy Foelgner en Sanny van Nijnatten

Masmeijer wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van 467 kilo cocaïne in de Antwerpse haven. In zijn nieuwe biografie Frank en Vrij beweert de showmaster dat Yoshi een sleutelrol zou hebben gespeeld in deze omvangrijke zaak. Eddy en Sanny zijn zich „rot geschrokken” toen ze het boek deze week in handen kregen. „Wat hij daarin vertelt, is niet meer dan een verhaal vol leugens”, zegt Sanny. „Wij willen ons verhaal kwijt, omdat onze zoon kapot wordt gemaakt in dit boek. We zeggen daarmee niet dat Yoshi onschuldig is, want hij heeft een valse bestelbrief afgeleverd, dat staat vast. In Franks boek wordt echter gesteld dat Yoshi een belangrijke spil in de hele zaak is geweest, maar daar klopt helemaal niets van. Hij liegt zelfs over de kleinste details. Yoshi zou bijvoorbeeld als heftruckchauffeur in de haven fungeren. Dat klopt al niet, hij rijdt helemaal niet op een heftruck. Hij werkt op dezelfde afdeling als mijn man en heeft niets met heftrucks van doen. Ook zou hij twee criminelen de haven binnengesmokkeld hebben, hen een oranje overall hebben aangetrokken en ze een rondleiding hebben gegeven. Yoshi zegt dat dit nooit is gebeurd en ik geloof hem.”

Het hele interview met Eddy Foelgner en zijn vrouw Sanny - inclusief een reactie van Frank Masmeijer - is te lezen in weekblad Privé, dat vanaf vandaag in de winkel ligt.