Nieuws/Entertainment
767290
Entertainment

Eminem haalt vernietigend uit naar Donald Trump

Eminem heeft keihard uitgehaald naar de Amerikaanse president Donald Trump. Tijdens de uitreiking van de BET Hip Hop Awards werd een video uitgezonden waarin de rapper in een a capella freestyle Trump volledig met de grond gelijk maakt.

Eminem opent zijn tirade in een parkeergarage in Detroit, de stad waarin hij opgroeide, met „dit is de stilte voor de storm”, refererend aan een uitspraak die Trump onlangs deed. Vervolgens gaat de wereldster in een ruim vier minuten durende rap helemaal los op de president. Zo noemt hij The Donald onder meer een „kamikaze die waarschijnlijk een nucleaire holocaust zal veroorzaken.”

Schuimbekkend en met grof taalgebruik veroordeelt Eminem, die met Without Me en Lose Yourself twee nummer 1-hits scoorde in Nederland, het gevoerde beleid dat Trump. Van de „goedkeuring van white supremacy” tot zijn spierballentaal richting Noord-Korea; alles wordt door de rapper aangegrepen om gehakt te maken van de president.

Aan het einde van de video steekt Eminem zijn vuist in de lucht, als blijk van steun aan American footballers die aandacht willen voor buitensporig politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. Colin Kaepernick, die vorig jaar tijdens het volkslied weigerde voor een wedstrijd rechtop te staan met zijn hand op zijn hart, laat op Twitter weten dat hij de steun van de rapper „waardeert”.