Nieuws/Entertainment
76851673
Entertainment

Johan Vlemmix strompelt met kapotte knieën naar finish

Johan Vlemmix gaat vrijdag gewoon de Vierdaagse voltooien. Dat liet hij weten op zo’n 20 kilometer van de finish. De Brabantse BN’er raakte eerder deze week gewond aan beide knieën toen hij in een ondiep ballenbad dook.

De Brabander heeft het vrijdag zwaar tijdens de laatste etappe. „Maar ik wil graag een goed voorbeeld zijn voor iedereen die niet gelooft dat alles mogelijk is”, verklaart hij. „Ook met kapotte knieën kan je prima de Vierdaagse voltooien. Alles is mogelijk als je maar wilt.”

Vlemmix benadrukt liever de positieve ervaringen dit jaar tijdens de Vierdaagse. „Ik heb voor het eerst in jaren in elk geval geen blaren op mijn voeten”, constateert hij positief. Hij gaat voor zijn tiende Vierdaagsekruisje. Na de wandeling moet hij vermoedelijk wel onder het mes voor zijn knieën.

De 60-jarige entrepreneur trekt in Nijmegen bovendien veel bekijks met de levensgrote pop van koningin Máxima die hij op zijn rug meedraagt. Volgens Vlemmix zijn inmiddels al vele honderden mensen met de ’vorstin’ op de foto gegaan. Eerder deze week droeg Vlemmix een zelfde soort pop van koning Willem-Alexander met zich mee. „Het enthousiasme is zo ontroerend”, aldus de 60-jarige ondernemer. „Op dagen als deze merk je weer hoe populair het koningshuis eigenlijk is.”