Entertainment/Gossip
769241408
Gossip

Man Nicki Minaj bekent verzuimen registratie als zedendelinquent

De echtgenoot van Nicki Minaj heeft in een rechtbankzitting via Zoom schuld bekend aan het zich niet registreren als zedendelinquent in Californië. Eerder was al bekend dat Kenneth Petty een deal had gesloten met de aanklager; in ruil voor zijn bekentenis krijgt hij een lagere straf.

De rechter vroeg Petty volgens Us Magazine donderdag alleen nog of hij de deal vrijwillig was aangegaan, waarop hij antwoordde: „Ja, edelachtbare.” Daarmee waren de afspraken die de 43-jarige heeft gemaakt van kracht maar de zitting waarin zijn straf wordt bepaald vindt pas plaats in januari.

Zedendelinquenten die verzaken de verplichte registratie in te dienen, kunnen maximaal tien jaar cel krijgen plus levenslange reclassering. Het is niet uitgesloten dat Petty evengoed een tijdje moet zitten. Ook zouden de aanklagers er in de papieren op hebben gewezen dat de minimale straf voor het vergrijp vijf jaar reclassering is.

Petty werd in maart van 2020 gearresteerd omdat hij naar Minaj in Californië was verhuisd maar zich daar niet had aangemeld als zedendelinquent. Dat moet hij sinds hij in 1995 in New York is veroordeeld voor poging tot verkrachting. Naast de registratie moet hij zich ook houden aan een avondklok.

Minaj en Petty kregen iets in 2018 en maakten een jaar later bekend getrouwd te zijn. Het stel heeft een zoontje dat eind van de maand één jaar wordt.