Entertainment/TV
775988375
TV

Advocaten Borsato doen geen uitspraken over The Voice

De advocaten van Marco Borsato willen ’op dit moment’ niet reageren op de berichtgeving van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het programma The Voice of Holland. Dat laat Geert-Jan Knoops zaterdag desgevraagd weten.

Het BNNVARA-programma BOOS stelt dat meerdere personen zich schuldig hebben gemaakt aan ongepast gedrag, zonder daarbij namen te noemen. Alleen de naam van bandleider Jeroen Rietbergen werd genoemd. Hij heeft inmiddels zijn medewerking aan het programma beëindigd.

Het OM meldt dat er deze week aangifte is gedaan tegen een persoon die „gerelateerd is” aan The Voice. Justitie doet geen mededelingen om wie het gaat. Wel zegt de woordvoerster dat het niet gaat om Marco Borsato. Ali B liet aan De Telegraaf weten dat dit om hem gaat, maar hij ontkent de beschuldigingen.

Tegen voormalig coach bij The Voice Marco Borsato werd afgelopen december aangifte gedaan wegens seksueel misbruik. Deze zaak staat los van de ontwikkelingen bij The Voice. De jonge vrouw die aangifte deed, deed niet mee aan het programma.

Borsato was vijf seizoenen lang coach in The Voice of Holland. Ook was hij betrokken bij negen reeksen van The Voice Kids.

Is onze kijk op seksueel overschrijdend gedrag ruim vier jaar na #MeToo veranderd? Columniste Kitty Herweijer en parlementair verslaggever Elif Isitman gaan daarover in gesprek in de podcast ‘Ongefilterd’:

Tips of weet u meer? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952