Nieuws/Entertainment
776725862
Entertainment

Harry en Meghan: ’We hebben elkaar nu meer dan ooit nodig’

Het coronavirus houdt, net zoals de rest van de wereld, ook het Britse koningshuis in zijn greep. Via een boodschap op het Instagramaccount van prins Harry en zijn vrouw Meghan steken de twee hun volgers een hart onder de riem ten tijde van de coronacrisis.

„Het zijn onzekere tijden. En nu, meer dan ooit, hebben we elkaar nodig. Voor de waarheid, voor steun en om ons minder alleen te voelen tijdens deze enge periode”, beginnen de twee het bericht op hun Instagramaccount. „Er zijn zo veel mensen in de wereld die hulp nodig hebben, mensen die hard werken om deze crisis op te lossen, thuis of op de frontlinie. Onze bereidheid om als volk op te treden in tijden van COVID-19 is indrukwekkend. Dit moment is een waar testament voor de menselijke geest.”

Harry en Meghan roepen op tot saamhorigheid. „We spreken vaak van medeleven. Het verenigt ons allemaal wereldwijd. Hoe we elkaar en onze gemeenschappen met empathie en vriendelijkheid behandelen, is op dit moment superbelangrijk.”

Het koppel zal zich de komende weken inzetten om de wereldbevolking bij te staan. „We zullen informatie en bronnen delen om ons allemaal door de onzekerheid te helpen navigeren: van het delen van nauwkeurige informatie en feiten van vertrouwde experts tot het leren over maatregelen die we kunnen nemen om onszelf en onze gezinnen gezond te houden. We zullen ook samenwerken met organisaties die mentale ondersteuning kunnen bieden.”

De royals zullen verder veel inspirerende verhalen van over de hele wereld gaan delen. „We willen daar de focus op leggen, om de geest positief te houden. We kijken ernaar uit om meer te delen in de komende dagen en weken.”