Nieuws/Entertainment
787459893
Entertainment

Vlogger King of Random omgekomen tijdens paragliden

De 38-jarige Grant Thompson, die op YouTube filmpjes plaatste onder de naam The King of Random, is om het leven gekomen. Hij crashte tijdens het vliegen met een paraglider, zijn hobby. Het ongeluk gebeurde maandag in de Amerikaanse staat Utah, waar hij woonde. Zijn familie sloeg alarm toen hij niet thuiskwam. Zijn lichaam werd dinsdag gevonden en geïdentificeerd.

„Grant hield enorm van zijn fans en waardeerde ze. Doe vandaag alsjeblieft iets goeds of aardigs om The King of Random te eren. Zijn nalatenschap zal voortleven in het kanaal en de gemeenschap die hij heeft gecreëerd”, staat op de Instagram- en YouTube-pagina’s van The King of Random.

Thompson had 11 miljoen volgers op YouTube. In de filmpjes deed hij allerlei proefjes en experimenten. Zijn meest bekeken vlog was een video waarin hij snoepjes in de vorm van legoblokjes maakte. Die had ruim 34 miljoen views. In een ander filmpje gooide hij ijskoude vloeibare stikstof in zijn eigen gezicht om te kijken wat er zou gebeuren. YouTube noemt Thompson „begaafd, gepassioneerd en eindeloos nieuwsgierig.” Collega-vlogger Logan Paul omschreef Thompson als „een man vol levenslust, nieuwsgierigheid en passie.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd