Nieuws/Entertainment
787521
Entertainment

Martine van Os maakte agenda leeg

Martine van Os verloor onlangs haar moeder na een lang ziekbed. Aan het AD vertelt ze dat ze na het verlies van haar moeder haar agenda leegmaakte. "Normaal gesproken draaf ik maar door en ben ik heel flexibel, nu ging dat even niet meer."

"Ik was geestelijk en fysiek uitgeput", vervolgt de presentatrice van Omroep Max. "Mijn moeder was al tien jaar ziek", legt Martine uit. "Hoewel ze op een gegeven moment bijna niets meer kon, hing ze tot de laatste snik aan het leven. Ik vond dat inspirerend."

Van Os, wonend in Hilversum, bezocht haar moeder in Groningen ieder weekend. En tijdens de opnames van We zijn er bijna vloog ze negen keer heen en weer van Griekenland naar huis voor haar zieke moeder. "Dat is ingrijpend. Zeker in combinatie met het verdriet en confronterende gebeurtenissen als het leegruimen van haar woning."

Martine heeft een dergelijk afscheid al eerder meegemaakt, haar vader overleed twintig jaar terug, 'toch voelt het vreselijk'. "Maar het zijn goede tranen, ze betekenen dat we een erg hechte band hadden."