790221
Entertainment

Vlaamse zanger Ivan Heylen overleeft blikseminslag

De Vlaamse zanger Ivan Heylen (69) heeft een blikseminslag overleefd. De bliksem trof donderdag een mast van een catamaran naast hem op het strand, waardoor de kleinkunstenaar werd geëlektrocuteerd.

Ivan kan het navertellen. "Ik verzeker je: als ik het vanaf nu hoor donderen, zet ik me in het ­midden van m’n keuken op een rubberen mat", vertelt de zanger van De wilde boerndochtere.

Aanvankelijk genoot hij nog van het onweer, de regen bracht verkoeling. Tijdens een picknick op het strand van badplaats Wenduine schuilde hij voor de regen in de buurt van een catamaran, die door de blikseminslag werd geraakt.

"Een halfuur later stond ik nog te trillen, maar dat vond ik normaal. Van de schrik, dacht ik. Voorts voelde ik me best oké. Maar tijdens het avondeten leek ik ­ineens heel dronken en viel mijn spraak weg. Blijkbaar had ik door de inslag hartritmestoornissen gekregen en ­hadden zich bloedklonters ­gevormd. Een daarvan had in mijn hoofd een kortsluiting veroorzaakt."

Volgens zijn artsten had het fataal voor Ivan kunnen aflopen. Na een reeks testen concludeerden ze dat Heylen er geen blijvende schade aan overhoudt.