Nieuws/Entertainment
790480565
Entertainment

Henk Westbroek met dood bedreigd om sintlied

Henk Westbroek heeft de afgelopen dagen via sociale media tientallen bedreigingen ontvangen omdat hij een sinterklaasliedje heeft geschreven waarin Zwarte Piet niet voorkomt. Dat vertelde hij in een interview op NPO Radio 5.

„Je kan het nooit meer goed doen”, verzuchtte hij tegen dj Astrid de Jong. „Ben ik eerst jarenlang uitgemaakt voor racist om een veertig jaar oud liedje waarin Zwarte Piet wel wordt genoemd. Nu heb ik tientallen mensen moeten ontvolgen omdat ze me bedreigen. Eerst beginnen ze met landverrader roepen, en daarna dreigen ze een bom op je te gooien.”

Het lied Sinterklaas is een held werd eerder deze week uitgebracht. Een van de grootste hits van Westbroek blijft het lied Sinterklaas wie kent hem niet dat hij in 1982 met Het Goede Doel maakte. „Het is zo zonde dat een leuk kinderfeestje dat al lang niet meer is. Ik ben zo ontzettend klaar met al die zielepieten die niet normaal kunnen doen. Je kan tegenwoordig al niet eens meer een leuk liedje maken zonder dit soort reacties.

Hij gaat geen aangifte doen, heeft de zanger en ondernemer vrijdag gemeld aan het ANP. „Je blijft bezig. Gelukkig kan je dit soort mensen op Twitter blokkeren. Ik troost mij met de gedachte dat veruit de meerderheid van de mensen een stuk verstandiger is. Hoe hard zouden deze dreigers gaan schuimbekken als ze een keer écht tegen iets aanlopen waar ze zich druk over moeten maken. Verder krijg ik gelukkig alleen maar leuke reacties op het liedje.”