Nieuws/Entertainment
793319731
Entertainment

Harry Styles voor het eerst op 1 in Verenigde Staten

Harry Styles

Harry Styles

Het is superster Harry Styles gelukt. Voor het eerst staat de zanger bovenaan de Billboard Hot 100. Nooit eerder voerde de Brit de belangrijkste Amerikaanse hitlijst aan, niet solo en ook niet met One Direction.

Harry Styles

Harry Styles

De 26-jarige zanger is deze week van de zevende naar de eerste plek gestegen met zijn single Watermelon Sugar. Harry’s hoogst genoteerde positie daarvoor, een vierde plek, behaalde hij in 2017 met Sign of the Times. Eerder dit jaar stond de zanger ook op de zesde plaats met Adore You, net als Watermelon Sugar van zijn tweede soloalbum Fine Line.

Harry is het tweede oud-lid van One Direction dat de Billboard Hot 100 aanvoert. Zayn Malik deed dit al in 2016 met Pillowtalk.

Pauze

One Direction stond nooit op de eerste plaats. Met Best Song Ever scoorde de boyband in 2013 wel een tweede plek. Ook met vijf andere nummers stond de groep in de top tien.

Of Harry ooit nog samen met zijn collega’s in de hitlijst komt, is maar de vraag. One Direction kondigde in 2016 aan een pauze te nemen, maar kwam vervolgens niet meer bij elkaar. Kort daarvoor stapte Zayn uit de band.