Nieuws/Entertainment

Weinsteingrap Seth MacFarlane was daad van verzet

Seth MacFarlane

Seth MacFarlane

Hollandse Hoogte

Het leek een onschuldige grap van Seth MacFarlane, vier jaar geleden tijdens de Oscarnominaties. Als presentator maakte hij in 2013 een kwinkslag over Weinstein bij het bekendmaken van de Oscarnominaties voor beste vrouwelijke bijrol. Zo onschuldig was de sneer niet, onthult hij nu.

Seth MacFarlane

Seth MacFarlane

Hollandse Hoogte

„Gefeliciteerd, jullie vijf hoeven nu niet meer te doen alsof je je aangetrokken voelt tot Harvey Weinstein”, grapte de bedenker van de komische serie Family Guy na de bekendmaking. MacFarlane oogstte het luide gelach dat volgt op een harde grap. Met de recente onthullingen over de seksuele intimidatie van de filmproducent komt deze grap in een heel ander licht te staan.

Volgens de komiek was het zijn eigen manier om tegen de producent in opstand te komen, nadat hij kort daarvoor door goede vriendin Jessica Barth in vertrouwen was genomen. Zij had hem verteld hoe de filmbons haar had gevraagd hem een naakte massage te geven. „Het kwam voort uit een gevoel van woede en walging.”

Seth MacFarlane verklaart zijn grap

Seth MacFarlane verklaart zijn grap

Twitter

Applaus

Fans vragen zich af waarom MacFarlane niet meer heeft ondernomen. Barth zegt dat hij dat liet op haar verzoek. „Aan de mensen die Seth bekritiseren dat hij ’niets’ heeft gedaan, please STOP! Hij was er voor me en respecteerde mijn wensen om geen enkele manier wraak te nemen.”

„Geef hem in plaats van al die kritiek eens applaus voor het feit dat hij één van de WEINIGE mannen in Hollywood is die zich uitspreekt!”

Lees meer over