Nieuws/Entertainment
794519
Entertainment

Een nachtje bij Kluun slapen

Het is al een tijdje geleden dat de bestseller Komt een vrouw bij de dokter van Kluun als zoete broodjes over de toonbank gingen. Schrijver Raymond van der Klundert probeert nu op een andere manier geld te verdienen en wel door zijn woonboot in Amsterdam te verhuren.

Dat meldt Hollywoodhuizen. Op Airbnb prijst Kluun zijn boot met een wervende tekst die laat zien dat hij vroeger een gevraagd reclameman was. Kluun: "Op onze ruime watervilla (meer dan 200m2) is het heerlijk verblijven tijdens jullie verblijf in Amsterdam. Echt in alle seizoenen is het een genot om hier te wonen. Door het riante lounge terras letterlijk op de Amstel en het fijne terras met grote eettafel boven op de boot, kan je optimaal genieten van de dynamiek van de stad maar tegelijkertijd ook genieten van de vrijheid van het water. Als de zon schijnt kan je zo van het terras in de Amstel duiken voor wat afkoeling (er is een zwemtrap om het daarna weer makkelijk uit te komen)."

Kluun en vriendin tegenkomen zit er overigens niet, want schrijft de schrijver: "Tijdens jullie verblijf op onze boot zijn wij zelf ook op vakantie dus de hele boot inclusief buitenruimtes staat volledig tot jullie beschikking. Onze fietsen mogen ook gebruikt worden, mits ze goed op slot worden gezet (vast aan een brug, hekje of paal). Mochten ze gestolen worden dan zien wij ons genoodzaakt om Euro 500 (per fiets) van de borg in te houden."

Overigens verhuurt Kluun zijn boot niet aan iedereen. Het moeten wel fatsoenlijke mensen zijn. "Wij verhuren onze water villa NIET aan vriendengroepen die naar Amsterdam komen om te stappen. Deze boot is ons thuis waar we heel gelukkig zijn met onze kinderen. We verwachten van onze gasten dat zij genieten van alles wat de boot te bieden heeft maar vooral ook dat zij respectvol met onze spullen omgaan."

Op 15 september verschijnt de nieuwe roman van Kluun:  ‘DJ’. Volgens de vooraankondiging ‘een schaamteloze roman, over een Nederlandse dj die op de toppen van zijn roem in een rollercoaster belandt’.