Nieuws/Entertainment
794521
Entertainment

Albert Verlinde durft nog te daten

Albert Verlinde laat zich niet afschrikken door de affaire rond zijn ex Onno Hoes, die zaterdag afscheid neemt als burgemeester van Maastricht. "Wat er met Onno is gebeurd, door een verborgen camera gefilmd in een volstrekte privésituatie is compleet schandalig. Maar als ik me continu moet afvragen of ik ook word gevolgd, kan ik niet leven'."

Dat vertelt Albert in het AD Magazine. "Ik ga gewoon vrolijk stappen, word nog weleens dronken in de kroeg en ja, ik spreek ook gewoon met iemand af als ik dat wil. Natuurlijk denk ik in zo'n geval goed na over iemands motieven, maar ik moet een zekere naïviteit behouden."

Onno Hoes neemt zaterdag afscheid als burgemeester van Maastricht. Hoes stapt op na een uitzending door omroep PowNed over een date met de 21-jarige Robbie Hasselt. Zonder dat de burgemeester het wist, filmde Hasselt hem tijdens twee afspraken. De twee hadden elkaar via sociale media leren kennen.

Redding

Na zijn scheiding beschouwt Albert zijn nieuwe werk als directeur van Stage Entertainment Nederland als een redding. ''Er is de afgelopen maanden zoveel gebeurd. De scheiding, een nieuwe baan en straks een nieuw huis. Misschien is mijn werk in die zin op dit moment mijn redding: ik heb weinig tijd om er over na te denken. Op dit moment mis ik het hebben van een relatie niet, maar deze zomer wil ik tijd voor mezelf nemen. Ik heb nog wel wat te verwerken, denk ik."

''Ook wil ik dan weleens nadenken wat goed voor mij zou zijn: een type dat veel thuis is of juist iemand als Onno, die een drukke eigen carrière heeft. Ik heb er oprecht nog geen antwoord op. Tot die tijd sta ik open voor alles wat op mijn pad komt."