Nieuws/Entertainment
794523
Entertainment

Ellen Page is gelukkiger dan ooit sinds coming-out

Ellen Page had graag eerder uit de kast willen komen. De actrice vertelt dat ze gelukkiger is dan ooit sinds haar coming-out.

Dat vertelt ze in een interview met Variety. "Het voelt als een donkere wolk boven mijn hoofd die plots verdwenen is." De actrice vertelt ook dat ze later graag zou willen trouwen. "Ooit. Dat zou ik erg leuk vinden."

Volgens Page is het voor veel mensen in Hollywood nog steeds moeilijk om uit de kast te komen. "Ze zijn bang dat een coming-out hun carrière negatief beïnvloedt, vooral als je eind twintig bent en net een vrouw wordt. Er zijn dan al zo weinig rollen voor je. En de rollen die er wel zijn, draaien vooral om het seksualiseren van de vrouw voor de man."

"Wat ik ook zo typisch vind, is het feit dat het publiek heteroseksuele acteurs in homoseksuele rollen wel geloofwaardig vindt, maar andersom kan het niet. Homoseksuele mensen kunnen geen straight persoon vertolken."

"Het is ook zo grappig dat heel Hollywood nu opeens geobsedeerd is door het transgender-verhaal, vanwege Caitlyn Jenner. Voor ik uit de kast kwam was vooral de rode loper en bijbehorende kleding een groot ding. Je moest het doen, er was een constante druk om er op een bepaalde manier vrouwelijk uit te zien. Ik wilde me daar niet mee identificeren. Als je me ziet in een jurk, zie ik eruit als een idioot."