Nieuws/Entertainment
794526
Entertainment

Ontblote Dries Roelvink laat speedo thuis

FOTO'S - Hij zou vrijdag in zijn beruchte gele Speedo van de glijbaan roetsjen om geld op te halen voor een waterproject in Zuid-Afrika. Geel was de zwembroek van Dries Roelvink wel, zo strak als we gewend zijn niet.

Dries gaf vrijdag het startsein voor de recordpoging glijbaan glijden in het Aquaventura Slidepark van Avonturenpark Hellendoorn, om geld in te zamelen voor het goede doel.

Uit een pol op onze website bleek deze week dat 55% van onze lezers het wel leuk zou vinden als Dries zijn gele zwembroek weer uit de kast zou trekken.  "Hij zet zich tenminste in voor anderen", zeiden deze stemmers. De rest vroeg zich af: "Is die Speedo nou echt nodig?"

Dries, die voor het eerst in het felgele kledingstuk te zien was in een commercial van de ANWB, zei eerder nog tegen De Telegraaf dat hij spijt had van het spotje. "Ik heb imagoschade opgelopen toen ik die ANWB-commercial deed, in die beruchte gele zwembroek."

Volgens Dries werd hij door de schnabbel minder serieus genomen als artiest. "Ze denken: ach, dat is Dries. Die gaat naar de sportschool en onder de zonnebank en verft z'n haar blond."