Nieuws/Entertainment
794532
Entertainment

Kanye West voelt zich verantwoordelijk voor dood moeder

Kanye West gaat nog altijd zwaar gebukt onder de dood van zijn moeder Donda, die in 2007 stierf door complicaties na meerdere plastische ingrepen.

Kanye is dankbaar voor de succesvolle carrière die hij inmiddels heeft, maar heeft daar offers voor moeten maken. Eén daarvan is zijn moeder, vindt Kanye. Hij vertelt aan Q magazine dat hij zichzelf de schuld geeft van haar dood. "Als ik niet naar Los Angeles was verhuisd, zou ze nu nog leven. Ik wil er verder niet over uitwijden, want dan ga ik huilen."

Donda West overleed in november 2007 op 58-jarige leeftijd na een liposuctie, buikwandcorrectie en borstverkleining. Jan Adams, de plastisch chirurg die de operaties uitvoerde, viel volgens de lijkschouwer niets te verwijten. Hij zei recentelijk dat hij het vreselijk vindt dat hij op haar dood wordt aangekeken, terwijl volgens hem Kanye's neef, verpleegkundige Stephan Scoggins, in gebreken is gebleven.

Stephan nam, wegens Kanye's afwezigheid, de zorg voor Donda op zich terwijl Adams haar familie had geadviseerd om haar in een revalidatiecentrum te laten opnemen. Adams beweert dat Stephan Donda één dag na de operatie achterliet bij vrienden zonder enige medische achtergrond. Donda slikte binnen 24 uur maar liefst twintig pijnstillers en stikte volgens hem uiteindelijk in haar eigen braaksel.