Nieuws/Entertainment
794639
Entertainment

Artiesten in rouw na overlijden Jaap Buijs

Artiestenmanager Jaap Buijs is overleden. „Mijn vader en beste vriend, is helaas niet meer, rust zacht”, schreef zijn zoon Aloys Buijs zondag op Twitter.

Jaap Buijs vertegenwoordigde bekende artiesten, zoals Jan Smit, George Baker en de 3JS. Zij reageerden op sociale media bedroefd op het overlijden van de artiestenmanager.

Jan Smit twitterde een foto van Buijs met daarbij de tekst: „Rust zacht vriend....”. Ook Jans zus Monique is aangeslagen. „Je hebt een oneerlijke strijd helaas verloren.. Bedankt voor alles. Rust zacht, lieve Jaap”. Zangduo Nick & Simon sprak op Twitter over het „einde van een tijdperk”. De 3JS noemden het „een zwarte dag”. Thomas Berge laat weten mee te leven met de familie. "Jaap rust zacht... Familie, vrienden, Volendam Music en artiesten gecondoleerd met dit vreselijke verlies!!"

Ook artiesten buiten de 'stal' van Buijs reageerden via Twitter verslagen op de dood van de manager. „Hij was een vakman maar ook een bijzonder mens”, aldus Frans Bauer. Marco Borsato wenste de nabestaanden veel sterkte.

Twee jaar geleden werd bij de artiestenmanager maagkanker geconstateerd. Toen moest zijn maag worden verwijderd. In april 2014 werd Buijs kankervrij verklaard. 

De zoon van de artiestenmanager liet eerder deze maand weten dat de kanker was uitgezaaid naar zijn slokdarm. Artsen gaven hem nog maximaal een jaar te leven. Jaap Buijs is 69 jaar geworden.