Entertainment/TV
794865876
TV

Boos, GTST en Make Up Your Mind maken kans op Televizier-Ster Impact

De programma’s Boos, GTST en Make Up Your Mind zijn de drie genomineerden voor de nieuwe Televizier-Ster Impact. In Jinek zijn woensdag de nominaties bekendgemaakt voor de prijs voor een programma dat het afgelopen jaar iets heeft losgemaakt in de Nederlandse samenleving. De Ster wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

Het onlineprogramma Boos van Tim Hofman maakt kans vanwege de onthullingen over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The voice of Holland. Soapserie GTST is genomineerd vanwege een verhaallijn over seksueel geweld. Make Up Your Mind, waarin BN’ers zich laten omtoveren tot dragqueens, laat zien „dat iedereen zichzelf kan en mag zijn, in welke vorm dan ook”.

Eerder op woensdag werden ook al genomineerden in andere categorieën bekendgemaakt. Zo maken André van Duin, Raven van Dorst en Tim Hofman kans op de Televizier-Ster Presentator. De drie kanshebbers op de Gouden Televizier-Ring, voor het beste tv-programma, worden vrijdag bekendgemaakt. De belangrijkste Nederlandse televisieprijzen worden op 6 oktober uitgereikt.