Nieuws/Entertainment
794938
Entertainment

De Leeuw zit er weer goed bij

Voor Diergaarde Blijdorp in Rotterdam was er maar een kandidaat om het nieuwe leeuwenverblijf te openen. En dus mocht de volgens de dierentuin bekendste leeuw van ons land én geboren Rotterdammer Paul de Leeuw vrijdagavond de openingshandeling voor zijn rekening nemen. „Paul de Leeuw reageerde gelijk enthousiast toen wij het hem vroegen. Hij komt hier regelmatig en draagt Blijdorp een warm hart toe”, aldus een woordvoerster.

Na een act die De Leeuw op geheel eigen wijze invulde, mocht de artiest de leeuwen voederen om ze vervolgens los te laten in hun nieuwe verblijf. Er is ongeveer een jaar aan het nieuwe onderkomen gewerkt. Het is grotendeels gefinancierd uit het jubileumgeschenk dat de gemeente Rotterdam in 2007 aan de dierentuin schonk ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan.

Glooiend graslandschap

De drie Aziatische leeuwen zijn er enorm op vooruit gegaan. Zo is het buitengebied maar liefst zes keer zo groot als het oude buitenverblijf en is ingericht als glooiend graslandschap met natuurlijke rotsblokken. Er zijn ruim tienduizend graspollen geplaatst en ook is er voor warme dagen een waterpoel aangelegd. Ook hebben de leeuwen een verblijf binnen voor de winter.

Naast het leeuwenverblijf is gisteravond ook het restaurant Poort van Azië geopend. Beide zijn gevestigd in rijksmonumenten die oorspronkelijk door architect Sybold van Ravesteyn zijn ontworpen als giraffenverblijf en theeschenkerij.