Entertainment/Sterren
794967556
Sterren

Sylvie Meis en man wonen niet samen: ’We zien elkaar op vakanties’

Sylvie Meis en Niclas Castello.

Sylvie Meis en Niclas Castello.

Bijna twee jaar geleden gaf Sylvie Meis haar jawoord aan Niclas Castello. Maar wie denkt dat het stel iedere ochtend met elkaar aan de ontbijttafel zit, komt bedrogen uit. Sterker nog, de 44-jarige diva en haar Duitse kunstenaar wonen, in het kader van een ’modern marriage’, gescheiden van elkaar. „Gelukkig is er FaceTime tegenwoordig.”

Sylvie Meis en Niclas Castello.

Sylvie Meis en Niclas Castello.

In het YouTube-programma Open kaart – waarin Robbert Rodenburg zijn gast een vraag stelt, waarna diezelfde gast hem een vraag stelt die hij zelf heeft bedacht – geeft Sylvie ons een kijkje in haar drukke bestaan en doet ze bovendien een boekje open over haar privéleven. Zo zegt ze onder andere dat Niclas en zij er een modern huwelijk op nahouden. Hun geheim: „Praten met elkaar. Mijn man en ik wonen niet samen. Wij hebben een modern marriage, waarbij we elkaar zien in de weekenden en op vakanties. Gelukkig is er FaceTime tegenwoordig.”

In Strikt Privé geeft hoofdredacteur Evert Santegoeds iedere woensdag een uniek kijkje achter de verhalen van zijn weekblad. Deze week onder andere over Sylvie Meis. De Duitse pers maakt zich grote zorgen om haar huwelijk met Niclas Castello. Artikel gaat verder onder de video.

De presentatrice en onderneemster zegt het verschrikkelijk te vinden wanneer er in de media lijstjes verschijnen van haar ex-partners. „Dat vind ik zo verschrikkelijk. Ik kan je niet vertellen hoe verschrikkelijk ik dat vind. Maar die lijst, like honestly. Welke vrouw van 44 heeft niet een lijstje waar tien of twaalf mannen op staan? Alsof het een soort lijstje of shame is. Alsof ik een soort maneater ben.” Sylvie is naar eigen zeggen „gewoon een zeer gepassioneerde vrouw die van liefde houdt”. „Ik leef mijn leven heel intens. Ik houd van verliefd zijn. Ik vind het heerlijk om helemaal te focussen op iemand.”

Voordat Sylvie met Niclas in het huwelijksbootje stapte, was ze van 2005 tot en met 2013 getrouwd met Rafael van der Vaart. De oud-voetballer en zij hebben een zoon, Damián (16), die inmiddels in Denemarken woont bij zijn vader en diens nieuwe partner, handbalster Estavana Polman. „Hij is in de beste handen daar, met Rafael en Estavana. Als we allemaal samen zijn, is het ook zo’n familiegevoel”, aldus Sylvie.

Meer over het ’moderne huwelijk’ van Sylvie Meis in de dagelijkse minipodcast Strikt Privé met Evert Santegoeds: