Nieuws/Entertainment
795075
Entertainment

Oscar Pistorius onderwerp voor publiek in Zuid-Afrika

Jeremy Clarkson maakt 'walgelijke' moordgrap

VIDEO - Jeremy Clarkson zorgt weer voor ophef. Tijdens een optreden in Zuid-Afrika grapte hij over de moord die sportman Oscar Pistorius pleegde op zijn vriendin.

Clarkson was samen met zijn collega's Richard Hammond en James May in het land op tournee. Het voormalig enfant terrible van Top Gear pretendeerde een man in het publiek te hebben neergeschoten, met een paintballpistool.

"Ik dacht dat hij een inbreker was", refereerde hij aan de moord op Reeva Steenkamp. "Bevond de man zich op de wc?", deed May er nog een schepje bovenop. Britse media bestempelen de 'grap' vandaag als als 'walgelijk' en 'smakeloos'.

'Blade Runner' Oscar Pistorius werd afgelopen jaar veroordeeld tot vijf jaar cel wegens doodslag op zijn vriendin. Hij schoot haar door de deur van de badkamer dood omdat hij naar eigen zeggen dacht dat ze een inbreker was. Hij komt in augustus alweer vrij en mag de rest van zijn straf thuis uitzitten.

Clarkson, die eerder dit jaar door de BBC werd ontslagen bij Top Gear nadat hij een medewerker een klap had verkocht, zorgde eerder voor een hoop pijnlijke commotie, onder meer door een racistische opmerking en geruzie in Argentinië om een 'fout' nummerbord.