Nieuws/Entertainment
795083
Entertainment

Tyra Banks gaat los op Instagram

Tyra Banks heeft flinke kritiek op de modellenindustrie. Ze vindt de druk op jonge meiden veel te hoog en gaat los op Instagram.

Het voormalige supermodel plaatste een foto op Instagram, waar ze flink haar mening liet blijken.

"Modellen hebben veel te veel druk tegenwoordig. Ze moeten er altijd goed uit zien: ze moeten backstage arriveren bij een show alsof ze ieder moment de catwalk op kunnen", schrijft Tyra.

Volgens Banks (41) moeten modellen tegenwoordig dunner dan dun zijn en de concurrentie aan gaan met actrices, zangeressen en realitysterren. "Ze moeten tientallen volgers hebben op sociale media om echt goede klussen te krijgen en moeten daar hun selfies plaatsen waarop ze er goed uitzien, maar nog steeds toegankelijk. En dan weer niet te toegankelijk, want dan kunnen mensen zeggen dat ze niet snappen waarom ze model is."

Het model vertelt ook dat ze toen zij jonger was ook op haar gewicht moest letten, maar niet een 'size zero' hoefde te zijn. "En backstage bij modeshows had ik gewoon sneakers aan, droeg ik een geruite blouse en een lelijke spijkerbroek."

"Ik wil alle modellen in deze wereld even wat liefde en knuffels toesturen. Jullie moeten voldoen aan hele hoge verwachtingen. En ik ben hier om jullie iedere dag aan te moedigen."