Nieuws/Entertainment
795091
Entertainment

Liefdesbriefjes Boudewijn Büch te koop

Er gaan opnieuw spullen van Boudewijn Büch onder de hamer. Het gaat dit keer om gesigneerde boeken, foto's en vier kleine liefdesbrieven van Büchs hand. De briefjes zijn gericht aan Pauline Drost, met wie Büch tussen 1987 en 1994 een relatie had en met wie hij ook samen een kinderroman maakte.

Büch maakte tijdens zijn leven veel gebruik van kleine kladbriefjes om te communiceren. De meeste daarvan zijn gewoon verdwenen, maar af en toe duiken er een paar van deze briefjes op. Zo kwamen vorig jaar al vier post-its van Büch onder de hamer. De geeltjes brachten 120 euro op.

De vier nu aangeboden kladbriefjes bevatten een persoonlijke liefdesboodschap aan zijn toenmalige liefde Pauline Drost. De briefjes werden meer dan 25 jaar geleden geschreven en gesigneerd met Bau. Veilingmeester Job Kwakman van het online veilinghuis Catawiki verwacht veel belangstelling voor de briefjes. "'Er zijn in Nederland, maar ook in Vlaanderen veel verzamelaars van het werk van Büch. Deze persoonlijke briefjes zouden het topstuk van hun verzameling kunnen worden."

In totaal komen er zeventig Buch-kavels onder de hamer. De veiling loopt dinsdag af.