Nieuws/Entertainment
795417485
Entertainment

Miljoenen Amerikanen en Britten keken naar interview Harry en Meghan

Het interview dat Oprah Winfrey hield met prins Harry en zijn vrouw Meghan werd zondagavond door 17,1 miljoen Amerikanen bekeken. In het Verenigd Koninkrijk kon het vraaggesprek rekenen op 11,3 miljoen kijkers.

Het aantal kijkers in Amerika nam toe gedurende het gesprek. In het eerste uur waren er 16,9 miljoen kijkers, in het tweede 17,3 miljoen. Daarmee was het aantal kijkers dubbel zoveel als het best bekeken programma in een normale week, schrijft The New York Times. Dat kan ook nog oplopen door mensen die op een later tijdstip terugkijken. Zendgemachtigde CNN noemt het ’een enorm aantal’ in het gefragmenteerde Amerikaanse televisielandschap, zeker vergeleken met de gemiddeld 6,5 miljoen kijkers primetime de zondagavond een week eerder.

In het Verenigd Koninkrijk lag de piek op 12,3 miljoen kijkers. Het vraaggesprek was daar te zien op de Britse zender ITV.

De uitzending trok in Vlaanderen bijna 1 miljoen belangstellenden. Het vraaggesprek op de Vlaamse televisie heeft ook honderdduizenden Nederlanders getrokken. Volgens Stichting Kijkonderzoek keken maandag ruim 300.000 mensen naar het interview op de Vlaamse omroep VRT.

In Nederland is het gesprek dinsdagavond om 20.30 uur te zien op Net5.