Nieuws/Entertainment
796024
Entertainment

Emile Ratelband weer onder vuur in rechtbank

Emile Ratelband wordt wederom beschuldigd van poging tot brandstichting in zijn eigen woning in Huissen, maar deze keer is het een topcrimineel die met de beschuldigende vinger naar hem wijst.

De positiviteitsgoeroe werd twee jaar eerder ook al verdacht van het plannen van het in brand laten steken van zijn 'spookhuis', dat hij voor bijna drie ton te koop had gezet maar aan de straatstenen niet kwijtraakte, om zo het verzekeringsbedrag van maar liefst negen ton op te kunnen strijken. Hij werd toen vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, wist het pand te verkopen aan Johan Vlemmix en dacht dat de zaak daarmee af was. Maar tijdens het hoger beroep in de zogenoemde Yellowstone-zaak kwam de kwestie in de rechtszaal weer aan bod, waardoor Emile zich wederom moest komen verantwoorden.

Tijdens die zaak, die draait om een veelvoud aan misdrijven die hoofdverdachte Rob Z. en 11 medeverdachten zouden hebben gepleegd, kwam ook de poging tot brandstichting bij Emile, waar de groep ook van wordt verdacht, ter sprake.

Z. claimt dat hij door Emile was ingehuurd om de brand te stichten, zodat hij het verzekeringsgeld zou krijgen. Maar, net als twee jaar eerder is Emile zich van geen kwaad bewust, vertelt hij aan RTL. Volgens hem heeft Z. geprobeerd zijn huis in de hens te steken om hem daarna af te kunnen persen. "Dat is vandaag denk ik bewezen. Ze doen je iets aan, steken je pand in de brand en komen dan naar je toe van: 'jíj hebt dat pand in de hens gestoken, wij zeggen dat jij die brand hebt aangestoken en als je ons 100.000 euro betaalt, dan zullen wij niets zeggen', wat gewoon afpersing is."

Mocht het hof besluiten dat Emile mogelijk heeft samengespannen met Z., kan er weer een rechtszaak volgen.