Nieuws/Entertainment
796025
Entertainment

Rapper Flavor Flav riskeert celstraf

De juridische problemen voor Flavor Flav stapelen zich op. Omdat hij vorige maand werd gearresteerd op de snelweg bij Las Vegas voor onder meer rijden onder invloed en te snel rijden met bovendien een ongeldig rijbewijs, riskeert hij nu een gevangenisstraf in een soortgelijke zaak tegen hem in de staat New York.

''Ik ben teleurgesteld", zei de Public Enemy-rapper en realityster dinsdag bij het verlaten van de rechtbank op Long Island, waarbij hij weer een grote klok als handelsmerk op zijn borst droeg. ''Maar het is goed. Ik moet gewoon zien terug te komen", zei de artiest.

De 56-jarige Flav, die eigenlijk William Jonathan Drayton heet, ontkent dat hij in januari 2014 op Long Island de maximum snelheid overschreed toen hij op weg was naar de begrafenis van zijn moeder. Ook toen betrapte de politie hem op het bezit van marihuana, net als tijdens zijn aanhouding bij Las Vegas.

De bedoeling was dat Flavor Flav dinsdag schuld zou bekennen om de zaak te schikken. Maar de aanklagers zetten vraagtekens bij zijn arrestatie van vorige maand toen hij op de snelweg in Nevada werd aangehouden voor soortgelijke overtredingen. Justitie wil daarom geen deal meer sluiten en de zaak aan de rechter voorleggen. De aanklager eiste dinsdag een borgsom van 10.000 dollar, meldt Newsday. Flav riskeert een gevangenisstraf van zes maanden als het inderdaad tot een rechtszaak komt.