Nieuws/Entertainment
796033
Entertainment

Diddy: ik handelde uit zelfverdediging

Sean 'Diddy' Combs handelde naar eigen zeggen uit zelfverdediging toen hij verwikkeld raakte in een ruzie met de American football-trainer van zijn zoon.

Diddy werd maandag gearresteerd omdat hij volgens de politie in het bezit was van een kettle bell, een gewicht met een handvat eraan. Zo'n ding wordt in de Verenigde Staten beschouwd als een dodelijk wapen. Hij zou tijdens een training op de Universiteit van Californië in Los Angeles een woordenwisseling hebben gehad met de trainer van het team van zijn zoon Justin.

Hij zou de coach hebben beetgepakt, maar de kettle bell zou er uiteindelijk niet aan te pas zijn gekomen: coach Jim Mora raakte niet gewond. In een korte verklaring liet Mora weten dat het wat hem betreft "een jammerlijk incident is voor alle betrokkenen".

Vertrouwen

Volgens de 45-jarige Combs klopt er echter niets van de berichtgeving rond zijn arrestatie. "De verschillende weergaven van de gebeurtenissen zijn geheel onjuist. Wat we nu kunnen zeggen is dat meneer Combs handelde uit zelfverdediging voor zichzelf en zijn zoon", aldus een vertegenwoordiger van de rapper in een verklaring tegen E! News. "We hebben er vertrouwen in dat wanneer de feiten boven tafel komen, de zaak verworpen wordt."

Combs is inmiddels weer op vrije voeten, na het betalen van zijn borg van naar verluidt 50.000 dollar. Hij geldt nog wel als verdachte en moet volgens NBC Los Angeles op 13 juli voorkomen.