Nieuws/Entertainment
796038
Entertainment

Paul opent hol van de leeuw in Blijdorp

Paul de Leeuw opent vrijdagavond het nieuwe leeuwenverblijf in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Dit gebeurt in het bijzijn van burgemeester Ahmed Aboutaleb, kondigde de dierentuin dinsdag aan. Paul opent ook meteen het nieuwe restaurant Poort van Azië.

Het gloednieuwe verblijf voor de Aziatische leeuwen is ruim zes keer zo groot als hun vorige verblijf en fraai ingericht als een glooiend graslandschap. Er zijn meer dan 10.000 graspollen geplaatst met natuurlijke rotsblokken en er is een waterpoel. De leeuwen hebben zo de beschikking over verschillende plekken waar ze afwisselend tijd in de zon of de schaduw kunnen doorbrengen.

In het binnenverblijf is er veel ruimte zodat de leeuwen een koude winter binnen kunnen doorbrengen. Op dit moment heeft Blijdorp drie leeuwen. In plaats van de gebruikelijke Afrikaanse leeuw heeft Blijdorp gekozen voor de zeer zeldzame Aziatische soort. Hiervan leven nog slechts zo’n 300 alleen in het Girforest in Noordwest India.

Het binnenverblijf van de leeuwen en het restaurant zijn beide rijksmonumenten die compleet zijn gerenoveerd. De monumenten zijn oorspronkelijk ontworpen als giraffengebouw en als theeschenkerij en vormen elkaars spiegelbeeld.