Nieuws/Entertainment
796404596
Entertainment

Raymi Sambo in hoger beroep in mishandelingszaak

Raymi Sambo gaat in hoger beroep tegen de straf die hem is opgelegd voor de mishandeling van een vrouw. Dat bevestigt de acteur aan het ANP. De All Stars-acteur werd begin september in de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur. Ook moet Sambo een schadevergoeding van ruim zesduizend euro betalen.

Raymi Sambo, bekend van onder andere de tv-series All Stars, Spangas en Zoop, vindt dat hij te zwaar is gestraft. „Ik erken dat ik fout zat, maar ik wil onderzoeken waarom ik niet conform de wet ben gestraft”, aldus de acteur.

„Er is in de nacht van 31 december iets gebeurd dat mijn cliënt nog steeds betreurt. Dat betekent dat hier een juridische consequentie aan verbonden is, die hij begrijpt en accepteert. De strafmaat die echter nu is toegepast komt niet overeen met vergelijkbare overtredingen van dezelfde aard en de daarbij behorende sancties”, luidt de verklaring van zijn advocaat Lenny Jagtenberg. „We hebben geen goed gevoel over het verloop van de zitting en hebben er dan ook bewust voor gekozen om alle feitelijkheden van de kanten van de beide partijen door de rechtspraak nog eens te laten beoordelen.”

Sambo kwam in januari groot in het nieuws nadat er beelden waren verschenen waarop hij een vrouw mishandelt. Het slachtoffer hield aan deze nieuwjaarsnacht een hersenschudding en gebroken neus over, liet haar advocaat weten. Sambo betuigde spijt en zei dat beide partijen die avond dronken waren. Het slachtoffer ontkende dat, waarop ze aangifte deed tegen de 49-jarige acteur.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop