Nieuws/Entertainment
797188
Entertainment

Eigen tulp voor Paul McCartney

FOTO'S - Paul McCartney heeft voor zijn optredens zondag en maandag in de Ziggo Dome de tulp die naar hem is vernoemd, in ontvangst genomen.

Het gaat om een rode bloem met opvallende witte rand. De botanische naam van de tulp is Tulipa Paul McCartney.

Aan de tulp is twintig jaar gewerkt. Het initiatief om de tulp naar Paul McCartney te vernoemen, komt van Rose van Teylingen. Bloembollenkweker Jaap Uittenbogaard, lid vanRemarkable Tulips: "Het was van Rose een persoonlijk, lang gekoesterde wens om haar muzikale held te eren met een Hollandse tulp. Ik was daar enthousiast over en we zijn er mee aan het werk gegaan. Geweldig dat dit nu is gelukt. Wellicht planten we komend najaar ook in de tuin van Paul McCartney zijn eigen tulp."

De kleuren van de tulp zijn een verwijzing naar Liverpool, de geboortestad van de legendarische muzikant, en ook de kleuren van actie, passie en liefde. McCartney gaf zelf nog aan de betekenis 'vrede' aan de witte kleur mee. Ook kreeg de artiest nog een groot schilderij aangeboden waar op de tulp en verschillende onderwerpen uit zijn nummers, gemaakt door Rose. De Britse artiest was zichtbaar vereerd met zijn tulp en het schilderij.

Paul McCartney kreeg de nieuwe, enkelbloemige tulp aangeboden vanwege zijn grote bijdrage aan de wereldwijde muziekgeschiedenis, zijn inzet bij dierenwelzijn en milieuzaken.