Nieuws/Entertainment
79803646
Entertainment

Dries Roelvink: ’Dave moet je altijd een beetje in de gaten houden’

Dries Roelvink (62) is ervan geschrokken dat zijn zoon Dave (26) de afgelopen weekeinden de rellen op het Museumplein heeft gefilmd. Dave kwam onder vuur te liggen omdat hij zijn volgers op Instagram op de hoogte hield van de gebeurtenissen en liet weten met valse politieperskaarten vaker ’verslaggever’ te willen spelen.

Dries zegt dat hij zijn zoon altijd een beetje in de gaten moet houden. „Hoewel ik de laatste maanden eigenlijk nog redelijk tevreden over hem was. Hij woont samen, hij draait niet meer, er wordt geen alcohol meer gedronken, hij was goed aan het sporten, hij kwam dichtbij mij wonen dus dat vond ik ook wel prettig. Alleen ik schrok natuurlijk ook wel vorige week zondag”, zegt de zanger dinsdagochtend op Radio Veronica.

Volgens Dries is Dave veel bezig met zijn volgers op Instagram. „Er keken opeens al 25.000 mensen mee en die zeggen dan allemaal tegen hem ’Dave ga dichterbij en laat zien wat er gebeurt’. Toen begon ik natuurlijk ook berichtjes te sturen van ’kijk je wel uit?’. Volgens hem was dat zo succesvol op Instagram, dat hij zei ’als dat zondag weer gebeurt, dan ga ik weer’.”

Een randje

De journalistenvakbond NVJ wilde na Daves gebruik van de perskaarten juridische stappen ondernemen. Toen hij de post met de kaarten op Instagram verwijderde, zag de bond hier vanaf. „Dat heeft hij gelukkig terug kunnen draaien. Maar, ik houd altijd m’n hart vast met hem.”

Boos werd Dries niet op zijn zoon, dat was hij wel toen hij vorig jaar een Lamborghini in de prak reed. „Maar of dat veel helpt weet ik niet. Hij is 26 en ik houd hem in de gaten, maar ik kan hem niet meer helemaal sturen naar mijn wensen.” De zanger vindt niet dat het ergens is ’misgegaan’ met Dave. „Het is een lieve jongen. Hij is goed met oudjes, kinderen, dieren. Je kan op hem bouwen, hij heeft alleen een randje.”