Nieuws/Entertainment
798930
Entertainment

Kevin Spacey geridderd door Britse koningin

Kevin Spacey mag zich voortaan Ridder-commandeur in de Orde van het Britse Rijk noemen. De 55-jarige Amerikaanse acteur kreeg de eretitel van de Britse koningin Elizabeth voor zijn verdiensten voor het Britse theater en de internationale cultuur.

Kevin is sinds 2004 artistiek directeur van het Old Vic-theater in Londen. De eretitel betekent veel voor de acteur. ''Ik ben vereerd dat ik een dergelijke erkenning krijg van de koningin. Ik moet het Britse publiek namens de Old Vic danken voor hun steun'', tekende The Telegraph op uit de mond van Spacey.

De ster van de hitserie House of Cards zei ook dat hij zich als een 'geadopteerde zoon' voelde. Spacey mag overigens niet de titel 'Sir' voeren, ondanks dat hij geridderd is. Deze eer blijft voorbehouden aan onderdanen van de koningin.

Spacey is een van de 40 mensen die dit jaar ter ere van de verjaardag van de koningin tot ridder werd benoemd. Onder anderen zanger Van Morrison, acteur Benedict Cumberbatch en komiek Lenny Henry kregen de eretitel ook.