Nieuws/Entertainment
799013
Entertainment

Toch geen recordbedrag voor Serious Request

De inzamelingsactie Serious Request heeft eind vorig jaar toch geen recordbedrag opgeleverd. Dat blijkt zaterdag uit het jaarverslag van het Rode Kruis. De opbrengst bedroeg in 2014 in totaal twaalf miljoen euro. Dat is minder dan het recordbedrag van 12,38 miljoen dat na de actie afgelopen december bekend werd gemaakt. „We gaan daarom 380.000 euro uit onze reserves halen”, aldus een woordvoerder zaterdag.

Bij de actie zetten de dj's van radiozender 3FM zich eind vorig jaar in voor meisjes en vrouwen die tijdens oorlogen en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. „Op grond van andere jaren hebben we een schatting gemaakt van geld dat we nog zouden krijgen via cheques en acties die doorliepen. Maar het is allemaal wat lager uitgevallen dan in andere jaren”, aldus de woordvoerder.

Een verklaring zou volgens hem kunnen zijn dat er voor een moeilijker onderwerp van de actie is gekozen. „We hebben bijvoorbeeld geen lespakketten op scholen kunnen aanbieden wat voor bepaalde leeftijdsgroepen was dit onderwerp toch niet zo geschikt. Maar we zullen in de toekomst zeker voor deze moeilijke stille rampen blijven kiezen.”

In 2013 bracht de jaarlijkse goededoelenactie 12.302.747 euro op voor de bestrijding van kindersterfte door diarree. Het jaar daarvoor kwam het uit op 12.251.667 euro.