Nieuws/Entertainment
799517108
Entertainment

Sting heeft spijt van reünie The Police

Sting heeft er spijt van dat The Police in 2007, ruim twintig jaar na hun breuk, weer bij elkaar kwam voor een wereldtournee. De zanger vond het vooral nostalgisch, en dat is niet het gevoel dat hij aan de reünie had willen overhouden.

De Brit zag het destijds al als een ’uiting van nostalgie’ om weer met gitarist Andy Summers en drummer Stewart Copeland op het podium te staan. „Dat was simpelweg mijn gevoel erover en zo kijk ik er vandaag de dag nog steeds naar”, zegt de 69-jarige Sting in de Britse editie van Readers Digest. „Als ik wist dat ik er enkel met deze emotie aan zou terugdenken, dan had ik het nooit gedaan.”

The Police werd in 1977 opgericht en scoorde tal van hits waaronder Message in a Bottle, Every Breath You Take en Don’t Stand So Close To Me. In 1986 ging de band uit elkaar. Sting heeft sinds de breuk vijftien soloplaten uitgebracht. Ook Summers en Copeland vonden na The Police nieuw succes. Zo bleef Summers muziek maken, componeerde hij voor films en is hij een succesvolle fotograaf. Copeland is aan de slag gegaan als componist voor onder meer films, videospelletjes en het theater.