Nieuws/Entertainment

Eminem hielp Ed Sheeran met stotteren

Ed Sheeran kwam van zijn stotteren af door de raps van Eminem. De zanger neemt het op voor stotteraars en vindt dat stotteren niet moet worden gezien als ernstig probleem.

"De meeste klasgenoten die normaal waren, zijn nu redelijk saai", benadrukte Ed Sheeran in zijn speech voor The American Institute for Stuttering. "Ze gaan vier keer per week naar de fitness en kijken vaak in de spiegel, maar hebben weinig te melden. De meeste succesvolle mensen begonnen hun levens als rare kinderen zonder vrienden."

De zanger benadrukt dat hij er zelf allesbehalve normaal uit zag. "Ik was een heel, heel raar kind. Ik had een wijnvlek op mijn gezicht. Toen die werd verwijderd, vergaten ze me te verdoven. Sindsdien stotterde ik. Ik had ook een grote bril van de zorgverzekering. En ik had een probleem met m'n trommelvlies, dus het stotteren was eigenlijk mijn kleinste probleem."

Niet focussen op het stotteren is het beste, sprak Sheeran zijn jonge toeschouwers toe. "Je moet je er geen zorgen over maken. Ik wilde het er niet te veel over hebben en juist benadrukken dat je gewoon jezelf moet zijn." Zelf kwam hij van zijn stotteren af door de raps van Eminem te leren. "Ik leerde het van voor tot achter uit mijn hoofd. Omdat het zo melodisch en ritmisch is kwam ik van mijn gestotter af."

Lees meer over