Nieuws/Entertainment
801018
Entertainment

Trijntje krijgt award voor slechtst geklede artiest Songfestival

Trijntje Oosterhuis heeft toch een award gewonnen voor haar Eurovisie Songfestival optreden. De zangeres heeft namelijk de Barbara Dex Award 2015, de prijs voor slechtst geklede artiest, in de wacht gesleept.

Trijntje Oosterhuis kreeg 1324 van de in totaal 4136 stemmen en staat zo bovenaan de lijst van de website Eurovisionhouse, organisator van de jaarlijkse awarduitreiking.

De prijs is vernoemd naar de Belgische zangeres Barbara Dex, die tijdens het Songfestival in 1993 optrad met Iemand als jij. Dex droeg toen een zelfontworpen jurk die bij de kijkers niet in de smaak viel. Het is sinds de uitreiking die in 1997 van start ging, de eerste keer dat een Nederlandse artiest de award wint.

"Ze verraste het Eurovisie-publiek met een naveldiep decolleté tijdens de opnames, maar koos toen toch voor een pak dat eruitzag als een parachute.", schrijft de organisator bij de foto van Oosterhuis.

De Servische Bojana Stamenov eindigde met 605 stemmen op de tweede plaats. Gevolgd door het Britse Electro Velvet met 397 stemmen. Vorig jaar ging de Litouwse Vilija Matačiūnaité er met de prijs vandoor.

 

Jurk

Over Trijntjes outfit was tijdens het Eurovisie Songfestival veel te doen. Ze koos uiteindelijk voor een zwart broekpak met cape in plaats van de veelbesproken jurk van ontwerper Tycho Boeker met naveldiep decolleté.

Hierover zei ze: „,Ik wilde gaan voor iets waar ik me 'comfortable' in voel. Ik kan geen hakken dragen, dan moet je dat ook echt niet doen. Misschien was het een inschattingsfout, maar ik vind gewoon dat het gaat over hoe je zingt.”