Nieuws/Entertainment
806793
Entertainment

Jason Aldean terug op het podium na schietpartij Las Vegas

Jason Aldean

Jason Aldean

Jason Aldean heeft gisteravond voor het eerst weer opgetreden sinds de schietpartij in Las Vegas twee weken geleden. De countryzanger cancelde een aantal optredens uit respect voor de slachtoffers en om te rouwen.

Jason Aldean

Jason Aldean

Aldean stond op 1 oktober op het podium tijdens het driedaagse countryfestival Route 91 toen schutter Stephen Paddock aan het eind van de avond (plaatselijke tijd) vanuit het Mandalay Hotel en Casino op de beroemde strip van Las Vegas het vuur opende op het aanwezige publiek.

Er waren op dat moment duizenden bezoekers aanwezig. De 64-jarige schutter nam het publiek vanuit het hotel onder vuur met automatische wapens. Er vielen 58 doden en bijna vijfhonderd gewonden. Daarmee is het de meest dodelijke schietpartij in de moderne Amerikaanse geschiedenis.

Eerbetoon

Aldean trad gisteravond op in Tulsa Oklahoma. Na het zingen van de eerste drie liedjes sprak hij het publiek ferm toe. „Ik laat me niet van mijn stuk brengen door iemand die Amerika in angst probeert te laten leven. Vanavond speel ik de show die ik eigenlijk voor de mensen in Las Vegas had moeten spelen.”

De countryzanger deed dat de afgelopen week niet in Los Angelas, San Diego en Anaheim, California. Deze vrije tijd gebruikte hij onder anderen om slachtoffers in een ziekenhuis in Las Vegas op te zoeken en om op te treden bij Saturday Night Live. In de talkshow zong hij het nummer I Won’t Back Down.