Nieuws/Entertainment
807376
Entertainment

Belgische rechtbank vreest voor vluchten Masmeijer

Frank Masmeijer

Frank Masmeijer

De rechtbank in Antwerpen is bang dat Frank Masmeijer vlucht nu zijn straf bekend is, zo meldt de Belgische persrechter aan RTL. Het Openbaar Ministerie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd. Frank Masmeijer zou in Nederland zijn, maar is nog niet aangehouden.

Frank Masmeijer

Frank Masmeijer

De 56-jarige voormalig NCRV-presentator werd vanochtend veroordeeld tot acht jaar cel en een boete van 48.000 euro wegens betrokkenheid bij de invoer van 476 kilo cocaïne. Masmeijer was bij het uitspreken van het vonnis zelf niet aanwezig.

Als het aan de officier van justitie ligt, gaat hij vandaag nog naar de Belgische gevangenis. Persrechter Fabienne Nackaerts reageert: „De onmiddellijke aanhouding wordt enkel uitgesproken wanneer men vermoedt dat er onttrekkingsgevaar zou kunnen zijn, dus als de betrokkene zich zou kunnen onttrekken aan de straf. De rechtbank heeft geoordeeld dat er ten aanzien van vluchten een gevaar is, dus daarom is de onmiddellijke aanhouding bevolen.”

De Belgische advocaat van Masmeijer, Kris Vincke, zegt dat er geen reden voor Frank is om te vluchten: „Dat heb ik ook verteld tegen de rechtbank, maar die heeft een andere mening.”