Nieuws/Entertainment
808964
Entertainment

Joëlle Witschge emotioneel door verraad Robinson

Het kwam voor de dochter van Richard Witschge als een harde klap: gisteravond werd ze uit het programma Expeditie Robinson gestemd. Het raakte haar, liet ze weten aan RTL.

Het was een kokosnoot die Joëlle Witschge de das om deed. Doordat ze tijdens een proef de noot niet kapotkreeg, werd ze door de anderen uit het survivalprogramma gestemd. Ze voelde zich verraden door haar medekandidaten, vertelt ze aan Shelly Sterk in RTL, die overigens ook meedoet aan het programma. „Dat is emotioneel, dat raakt me wel van binnen.” Met name het ’verraad’ van Kaj Gorgel en Danny Froger, die haar ’op hun moeder gezweerd’ hadden, niet op haar te stemmen, kwam hard aan.

Mooi meisje

In de proef stond Joëlle tegenover vader Richard. Hij ging vol voor de winst, omdat hij had ingeschat dat zijn dochter veilig was. Op de vraag of hij haar team sowieso had moeten laten winnen, is Joëlle duidelijk: ja. „Maar vroeger met Monopoly liet hij me al niet winnen, al was ik 5 jaar, en dan moest ik ook nog het spel opruimen. Dus dat zat er niet in.”

Joëlle is bekend door haar relaties met zanger Waylon en danser Timor Steffens en werkt als model. Ze wilde juist met haar deelname bewijzen dat ze meer is dan een mooi meisje, maar werd na haar slechte prestatie in de proef toch verweten: „Ze is gewoon een model.”