Nieuws/Entertainment
808986903
Entertainment

De Kast viert 30-jarig jubileum in AFAS Live

De Kast bestaat 30 jaar en viert dat op 14 december met een concert in de AFAS Live in Amsterdam. Dat heeft de Friese popgroep vrijdag bekendgemaakt.

„We zijn trots om onze jubileumshow eindelijk te mogen aankondigen en hopen dat we veel fans terugzien die vroeger massaal onze concerten bezochten”, zegt frontman Syb van der Ploeg. ”30 jaar De Kast is een hele mijlpaal en we gaan er samen met de fans een grote reünie én een ontzettend bijzondere avond van maken!”

De Kast werd in 1989 opgericht maar beleefde pas halverwege de jaren negentig zijn landelijke doorbraak. In 1997 volgde de hit In Nije Dei waarna nummers als Eltse Grins Foarby, Woorden zonder woorden, Hart van mijn gevoel en In de wolken volgden. In totaal verkocht de band meer dan een miljoen albums en singles in Nederland.

Eind 2002 nam De Kast afscheid na een groots concert in de Amsterdam ArenA, maar na enkele jaren pakte de groep de draad weer op. Eind 2006 werd een reünieconcert gegeven in Leeuwarden. Sindsdien komt De Kast af en toe samen om te spelen op speciale gelegenheden.

De kaartverkoop voor het concert in Amsterdam begint volgende week vrijdag.