Entertainment/TV
810307470
TV

Make Up Your Mind krijgt vervolg

Er komen volgend jaar nieuwe afleveringen van het populaire eenmalige programma Make Up Your Mind. Dat maakte RTL zondag bekend. Zaterdagavond werd het RTL 4-programma, waarin bekende Nederlanders vermomd gaan als dragqueen, door gemiddeld 1.218.000 mensen bekeken.

In het programma werden zeven bekende Nederlandse mannen, onder wie Tygo Gernandt, Peter R. de Vries, Wolter Kroes en Domien Verschuuren omgetoverd tot dragqueens. De vakjury, bestaande uit Fred van Leer, Nikkie de Jager, Edsilia Rombley en Ruben Nicolai, stuurde onder leiding van Envy Peru elke ronde een bekende man naar huis. Voor die tijd moest het panel raden wie er onder de professionele dragmake-up zat. Barry Atsma wist met zijn rode make-up en pruik de jury het langst voor de gek te houden en won daarmee het programma.

De reacties op sociale media waren lovend. Veel kijkers vonden het jammer dat het programma maar eenmalig op de buis kwam. „Make Up Your Mind is topamusement mét een hele belangrijke boodschap: iedereen mag zijn wie hij wíl zijn”, aldus RTL-baas Peter van de Vorst. „Ik ben er trots op dat we nu al kunnen aankondigen dat er in 2022 een vervolg op Make Up Your Mind komt en dat het dan zeker niet bij één aflevering zal blijven.”

In het speciale Videoland-programma Make Up Your Mind: De weg naar de Catwalk is te zien hoe de kandidaten het traject hebben ondergaan.