Nieuws/Entertainment
815877
Entertainment

Mariah Carey: 'American Idol was vreselijk'

Mariah Carey zal nooit en te nimmer weer fungeren als jurylid in een talentenjacht, zoals ze deed in American Idol 2013. "Dát was de meest verschrikkelijke ervaring van mijn hele leven!"

Onlangs werd bekend dat het veertiende seizoen van American Idol ook meteen het laatste zal zijn. Beter laat dan nooit, vindt Mariah.

Zij moest in 2013 samen met rapper Nicki Minaj de talentenjacht nieuw leven inblazen, maar dat lukte niet bepaald. Fans van het programma waren over het algemeen wel te spreken over pittige Nicki, maar niet over Mariah, die de indruk maakte zich vooral stierlijk te vervelen. Klopt als een bus, vertelt de zangeres eerlijk op de Australische radiozender KIIS-FM.

"Ik bedoel, het is zo saai en nep", verzucht ze. "Sorry hoor, maar het is zo. Ik moest steeds dingen verzinnen om te kunnen zeggen tegen die mensen. Meestal zijn de optredens gewoon goed. En dan kan ik verder niks anders verzinnen om te zeggen, behalve dan dat het dus gewoon goed was. Punt."

De makers van het programma hadden bedacht dat het leuk was als Nicki en Mariah hun rol als aartsrivales optimaal uit zouden buiten, vindt Mariah, en dat maakte de hele bedoening voor haar alleen maar pijnlijker. "Het was echt niet hun bedoeling om het voor ons een leuke ervaring te maken. Twee vrouwen zo tegen elkaar uitspelen... Het was niet cool. Het had over de kandidaten moeten gaan en niet over een bedachte vete tussen ons die op gegeven moment belachelijk werd. Ik wil er niets meer mee te maken hebben."