Entertainment/Sterren
817732389
Sterren

Gastheer Beau hoeft niet in quarantaine na coronabesmetting Kees Tol

Talkshowpresentator Beau van Erven Dorens is maandag negatief getest op het coronavirus. Dat bevestigt een woordvoerster van RTL aan het ANP. Donderdag was televisiemaker Kees Tol te gast in de talkshow, die later besmet bleek te zijn met het virus.

Beau is afgelopen weekend en maandag getest. Alle testuitslagen waren negatief. Ook had hij geen klachten. „Beau en de crew worden dagelijks voor de uitzending getest, dit behoort tot de vaste coronamaatregelen”, aldus de woordvoerster. Er stond een vervanger stand-by voor het geval Beau wel positief zou testen.

Alle gasten van donderdag en vrijdag zijn geïnformeerd over de besmetting van Tol. Nick Schilder en Simon Keizer, met wie Tol samen te gast was, zitten uit voorzorg in quarantaine. Dinsdag ondergaan zij een coronatest.

„Tijdens de opnames van Beau hanteren wij strikt de 1,5 meter afstandsregel”, aldus de zegsvrouw van de zender. „Beau en de crew hoeven hierdoor volgens de RIVM-maatregelen niet in quarantaine en zij hebben tot op heden ook geen klachten.”