Nieuws/Entertainment
817791
Entertainment

Moeder Honey Boo Boo wil 19 Kids and Counting van de buis

Mama June, de goedgevulde moeder van ex-realitysterretje Honey Boo Boo, eist dat de reallifeserie 19 Kids and Counting net als hun serie Here Comes Honey Boo Boo van de buis wordt gehaald.

Here Comes Honey Boo Boo, de serie die draaide rond de achtjarige schoonheidskoningin Alana en haar 'redneck'-familie, werd door TLC geschrapt omdat Mama June het zou hebben aangelegd met een veroordeelde pedofiel. Haar oudste dochter trok aan de bel omdat zij als kind werd misbruikt door een pedofiel vriendje van haar moeder en niet kon geloven dat haar moeder haar drie jonge dochters gewoon opnieuw blootstelde aan een pedo. Mama June ontkende bij hoog en laag dat ze een relatie had met de man, maar uit foto's bleek dat een leugen.

19 Kids and Counting gaat over de streng christelijke familie Duggar en hun negentien kinderen en talloze kleinkinderen. Eén van die kinderen, Josh, werd onlangs beschuldigd van het misbruiken van jonge meisjes toen hij zelf een tiener was. Hij gaf in een verklaring toe zich vroeger te hebben misdragen, maar repte met geen woord over misbruik. Daarop trok hij zich terug uit de serie en stopte hij met zijn werk voor de kerk.

Volgens Mama June kan het niet door de beugel dat TLC haar show wel van de buis trok, maar de familie Duggar van de zender wel gewoon door mag. Ze laat aan TMZ weten te overwegen de zender voor de rechter te slepen als ze doorgaan met het uitzenden van 19 Kids and Counting omdat wat Josh gedaan heeft volgens haar veel ernstiger was dan haar 'misstapje'. Ze beschuldigt de zender dan ook van oneerlijke behandeling en eist een schadevergoeding wegens onverwacht misgelopen inkomsten.

Zender TLC heeft inmiddels laten weten ook 19 Kids per direct van de buis te halen.