Entertainment/Film
818296185
Film

Hugh Jackman keert niet meer terug als Wolverine: ’Het is klaar’

Hugh Jackman

Hugh Jackman

Hugh Jackman keert definitief niet terug als Wolverine in een Marvel-film. Dat vertelt de acteur maandag aan muzikant Jake Hamilton.

Hugh Jackman

Hugh Jackman

Jackman draaide in 2017 zijn derde en laatste film van de Wolverine-trilogie, Logan. Deze reeks was echter geen onderdeel van het het filmuniversum van Marvel, het MCU, waar films van andere superhelden als Iron Man, Thor en Captain America dat wel zijn.

Ondanks dat de derde film het einde betekende voor Jackmans rol als Wolverine, werd er wel gespeculeerd over een mogelijk terugkeer van zijn behaarde held in een eventuele MCU-film. Aan die speculaties maakt de 52-jarige acteur nu een einde. In een YouTube-interview met Hamilton vertelt Jackman dat het idee ’niet op tafel ligt’.

Voor Jackman, die ook in films als Les Misérables en Kate & Leopold speelde, is zijn rol als Wolverine een afgesloten hoofdstuk. Voorafgaand aan het draaien van Logan, besefte de acteur dat ’dit het is’. Dat heeft hem naar eigen zeggen geholpen het beste uit de laatste film te halen. „Het is nog steeds een personage dat dicht bij mijn hart ligt. Maar ik weet dat het klaar is.”