Nieuws/Entertainment
818383
Entertainment

Robin van Persie steunt opa

FOTO - Wim Ras, de hoogbejaarde opa van Robin van Persie, kan altijd rekekenen op steun van zijn kleinzoon.

De Brabantse Wim, die de negentig is gepasseerd, is bij Robin en zijn vrouw Bouchra op bezoek in Engeland. Een fotograaf spotte Wim en Robin toen ze een lunchroom verlieten. De stervoetballer ondersteunde zijn opa liefdevol toen ze op weg waren naar hun auto.

Opa Wim en Robin hebben een zeer hechte band. Wim laat in de media regelmatig weten hoe trots hij is op zijn voetballende kleinzoon. Vorig jaar, na de westrijd tegen Spanje (eindstand 5-1) bijvoorbeeld, zei hij: "Ik heb zo genoten. Wát een wedstrijd en wat ben ik trots op Robin."

Een foto van Wim die Robin nadoet ging vorig jaar de hele wereld over. Omroep Brabant fotografeerde de bejaarde in dezelfde vliegende pose waarin zijn beroemde zoon belandde na de bekende kopbal op het WK.

Robin heeft eerder in een interview gezegd dat hij van zijn opa heeft geleerd hoe hij een omhaal moet maken. "In Prinsenbeek, waar mijn opa woont, ging ik vroeger naar het park en gingen we samen in de sneeuw omhaals maken. Dat kon hij geweldig. Mijn opa was een inspiratiebron voor mij, in zijn hele leven."