Nieuws/Entertainment
819200151
Entertainment

Fans brengen laatste eer aan ’Sinatra van het Oosten’

Karel Gott in de jaren zestig.

Karel Gott in de jaren zestig.

Fans van Karel Gott, een van de meest geliefde zangers van Tsjechië, hebben hem zaterdag de laatste dienst kunnen bewijzen. Volgens het Duitse persbureau DPA is hij begraven zoals een staatshoofd, met een dag van nationale rouw en een gigantische begrafenisstoet.

Karel Gott in de jaren zestig.

Karel Gott in de jaren zestig.

De dienst werd gehouden in de bekende Sint-Vithuskathedraal in Praag. Vlaggen werden halfstok gehangen in de hele stad, terwijl het land afscheid nam van de ’Sinatra van het Oosten’, zoals Gott ook wel werd genoemd.

Onder anderen president Milos Zemon, premier Andrej Babis, voetbalspeler Antonin Panenka en ijshockeyster Jaromir Jagr waren aanwezig. Ook voegden duizenden fans zich bij de stoet, die de dienst in de kathedraal ook mee konden maken via grote schermen en live op televisie. De kist werd naar buiten gedragen tijdens het slaan van de Sigismundbel, die normaliter alleen op speciale feestdagen wordt geluid.

Op vrijdag hadden fans ook al afscheid genomen van Gott, want de kist van de zanger werd tentoongesteld in het Zofinpaleis. De legendarische zanger stierf op 1 oktober op 80-jarige leeftijd.