Nieuws/Entertainment

Sharon Doorson is 'homovriendin 2015'

Zangeres Sharon Doorson heeft een scala aan nieuwe vrienden gemaakt...

De zangeres mag zich sinds vrijdagmiddag 'Pink Best Friend' van 2015 noemen na het ontvangen van de LGBT Student Award. Maar liefst 9000 homojongeren en studenten nomineerden de ex-The Voice kandidate als ideaal voorbeeld voor de homogemeenschap. Patrick van der Pas, organisator van de International LGBT Student Day én initiatiefnemer van de prijs, is blij met zijn nieuwe 'Pink Best Friend'.

"De LGBT Student Award wordt toegekend aan een jonge bekendheid die zich inzet voor onze gemeenschap. Naast dat Sharon altijd een positieve uitstraling heeft, heeft zij zich met haar laatste single Electrify op een muzikale manier ingezet voor diversiteit en tolerantie. Hiermee heeft ze een positief signaal gegeven naar haar fans en bewonderaars en een statement gemaakt ten aanzien van homoseksualiteit. Zij is een positief rolmodel voor veel jongeren en studenten en een voorbeeld voor mensen die zich 'anders' voelen."

Niet alleen kreeg Sharon een award en mag ze zich het komende jaar 'Pink Best Friend' noemen, ook is haar Electrify het officiële themalied van de LGBT Student Day, de roze studentendag op 18 juni in Maastricht.